Lehdistötiedote

julkaisuvapaa 26.9.2017

Bitwards esittelee uuden digitaalisen alustan laitteiden yhteiskäyttöön

Suomalainen startup-yritys Bitwards Oy esittelee uuden jakamistalouteen sekä erilaisten laitteiden ja palveluiden yhteiskäyttöön suunnatun digitaalisen palvelun. Bitwardsin yhteiskäyttöpalvelu (Access Sharing Service) tarjoaa kustannustehokkaan ja skaalautuvan ratkaisun erilaisten digitaalisten laitteiden ja palveluiden älypuhelimien kautta tapahtuvaan yhteiskäyttöön. Palvelu on suunniteltu nopeasti kasvaville jakamistalouden markkinoille tarjoten samalla edullisen ratkaisun perinteisten palveluiden ja prosessien digitalisointiin.

Tyypillisiä käyttökohteita ratkaisulle ovat:

 • Liikkumisen (Mobility as a Service - MaaS) palvelut kuten autojen tai polkupyörien yhteiskäyttöpalvelut
 • Kokoustilojen, vuokrattavien tilojen sekä majoituspalveluiden yhteiskäyttö

 • Pääsynhallinta erilaisille palveluille kuten logistiikka ja toimitukset, kotihoito ja hoitotyö sekä erilaiset huoltopalvelut

 • Erilaisten laitteiden kuten ovien, kaappien, älykkäiden laitteiden, automaattien jne. käyttöoikeuksien hallinta

 

Bitwardsin yhteiskäyttöpalvelu ratkaisee kolme tunnettua ongelma-aluetta nykyisissä pääsynhallintaratkaisuissa:

 • Fyysisten avainten käyttö ja hallinnoinnin tarve katoaa

  Käyttöoikeudet jaetaan loppukäyttäjien älypuhelimiin Bitwardsin palvelusta, jolloin ovat käytettävissä välittömästi missä tahansa maailmassa. Oikeudet voidaan myös tarvittaessa peruuttaa nopeasti.

 • Palvelu mahdollistaa kustannustehokkaan ja vaivattoman laitteiden käyttöoikeuksien hallinnan.

  Palvelun piirissä olevat laitteet eivät tarvitse ulkoisia verkkoyhteyksiä, joka alentaa investointikustannuksia. Järjestelmän hallinnointi toteutetaan huomaamattomasti taustalla loppukäyttäjien käyttäessä laitteita. Teknologia mahdollistaa laitteiden käytön myös älypuhelimen ollessa verkkoyhteyden ulottumattomissa.

 • Teknologiaa voidaan soveltaa useaan eri käyttökohteeseen

  Bitwards yhteiskäyttöpalvelu soveltuu laitteille, joilla on kyky kommunikoida Bluetooth- tai NFC- teknologian kautta. Teknologia on turvallinen sekä kustannustehokas ja soveltuu erityisesti pienitehoisiin ja yksinkertaisiin paristoilla toimiviin laitteisiin.

 

Ruotsalainen yhteistyökumppani Nexus Group on jo varhaisessa vaiheessa hyödyntänyt Bitwardsin teknologiaa tuotteissaan. Yhteiskäyttöpalveluun sekä kyseisiin tuotteisiin voi tutustua FinnSec-messuilla Helsingissä 26.-27 syyskuuta Nexus Groupin osastolla 6d9.

Bitwardsin yhteiskäyttöpalvelu tullaan avaamaan palveluntarjoajille maailmanlaajuisesti tammikuussa 2018.

 
Pdf (fin)

Pdf (fin)

sample