White Bitwards the-access company logo

Älylukko kotiin ja toimistoon

Älylukko on tavallinen lukko, johon on lisätty ominaisuuksia esimerkiksi Bluetooth-teknologialla toimivan sirun avulla. Miten älylukko toimii kotona ja yrityskiinteistössä?
Älylukko on tätä päivää. Bitwardsin kulunhallinnan ratkaisut sopivat-toimistoon ja kotiin. Voit valita mobiiliavauksen ja mobiili ID:n väliltä itsellesi sopivat ratkaisut.

Älylukon pääkäyttäjän on helppo lisätä tai poistaa käyttäjiä tai vaihtaa käyttäjien rooleja ja oikeuksia. Älykäs lukitus toimistotalossa mahdollistaa tietoturvallisen kulkemisen oikeille käyttäjäryhmille. Kotona olevaan älylukkoon on helppo antaa oikeudet oven avaukseen esimerkiksi lapsenvahdille tiettynä ajankohtana. 

Älylukko näyttää ulkoapäin aivan tavalliselle lukolle. Sisäoven puolelle saattaa tulla pieni mokkula, jos älykomponenttia ei ole lisätty oveen jo lukon asennusvaiheessa. Älylukko sopii siis kaikenlaisiin sisustuksiin ja voidaan asentaa jälkikäteen lähes kaikkiin oviin. 

Älykäs lukitusjärjestelmä on paljon laajempi asia kuin pelkkä älylukko. Älykkään lukitusjärjestelmän voi laajentaa kaappeihin ja lokeroihin, veneeseen, mökkiin, pyöriin…mihin tahansa lukitusta vaativaan kohteeseen.


Älylukko kotiin

Älykäs lukitusjärjestelmä koostuu yhdestä tai useammasta älylukosta sekä niihin liittyvästä hallintajärjestelmästä. Älylukko kotiin on helppo asentaa niin talon rakennusvaiheessa kuin jälkeenpäinkin. Omakotitalossa älylukon voi asentaa niin ulko-oveen kuin esimerkiksi autotallinkin oveen lukkoliikkeen avulla. Kerrostalossa älylukko vaatii usein taloyhtiön hallituksen hyväksynnän. Tämän jälkeen älylukko on helppo ottaa käyttöön Bitwardsin sovelluksen avulla. 

Älylukko ei poissulje avainten käyttöä – mikäli joku haluaa taloyhtiössä ottaa älylukon käyttöön ja toinen jatkaa perinteisten avainten kanssa, on se mahdollista. Äly on lukossa ikäänkuin “odottamassa” sitä, että se otetaan käyttöön, mutta ei haittaa tavallisten avainten käyttöä.

Mikäli haaveilet kerrostaloasujana älylukon käyttöönotosta, ota meihin yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten taloyhtiösi hallituksen voi vakuuttaa älylukon käyttöönotosta. 


Älylukko airbnb-käytössä

Älylukko on ihanteellinen valinta Airbnb-majoitustoimintaan. Tällöin avaimia ei tarvitse kuljetella puolelta toiselle vaan majoittujille voi lähettää sovelluksesta kutsun. Tämän avulla he voivat asentaa sovelluksen ja saavat oven auki sovittuna ajankohtana. Koska älylukon käyttäjien oikeuksien voimassaolon voi ajastaa tietyille päiville, ei vieraalla ole pääsyä Airbnb-kohteeseen enää majoitusajan loppumisen jälkeen. 

Älykäs lukitusjärjestelmä sopii hyvin myös vuokramökkiin. Tällöin avaimia ei tarvitse viedä asiakkaalle erikseen, vaan hänelle voi vain lähettää kutsun, jonka kautta hän voi asentaa sovelluksen ja avata oven.


Toimiston älykäs lukitus

Älykkäät lukitusratkaisut yleistyvät myös toimistotaloissa ja muissa yrityskiinteistössä kovaa vauhtia. Grand View Researchin mukaan älykkään lukituksen markkinoiden koko USA:ssa vuonna 2020 oli 1,4 miljardia dollaria. Alan on ennustettu kasvavan viidenneksellä seuraavien vuosien aikana.

Älylukko mahdollistaa hyvinkin erilaisten käyttäjäryhmien kulkemisen eri aikoina eri ovista ilman, että fyysisiä avaimia tarvitaan lainkaan. Fyysisten avainten hallinnan myötä kustannustehokkuus kasvaa.

“Erilaiset kulkulätkät lienevät kaikille tuttuja. Älylukko vie kulkemisen seuraavalle tasolle poistamalla fyysisten avainten tarpeen. Kenekään ei tarvitse pitää lukua avaimista tai mitätöidä lätkiä, jos joku sattuu sellaisen hukkaamaan. Uusia avaimia ei myöskään tarvitse tilata kolmannelta osapuolelta, vaan pääkäyttäjä voi lisätä hetkessä uusia käyttäjiä.”

Älylukko sopii moniin oviin niin toimisto kuin harrastus ja kotiympyröissä.Onko älylukko tietoturvallinen?

Koska älylukko perustuu samaan teknologiaan kuin mobiilimaksaminen, on se yhtä turvallista. Kun Bitwardsin sovellusta käytetään avaimena, tulee puhelimen olla lähellä lukkoa. Siksi ei tarvitse pelätä, että joku avaa kotioven lukon etänä.  

Myös keskitetty käyttäjien hallinta vahvistaa tietoturvaa, sillä hallitajärjestelmästä on helppo nähdä, kenellä on oikeus kulkea mistäkin ovista, ja milloin lukot on avattu.


Älylukkokokemuksia

Asiakkaidemme kokemukset älylukkoteknologiastamme ovat positiivisia. Älylukkoon pystyy ohjelmoimaan myös erilaisia käyttäjätasoja niin, että esimerkiksi ulko-ovesta pääsevät sisälle kaikki käyttäjät, mutta tiettyihin tiloihin pääsevät vain niihin erikseen hyväksytyt. Näin rakennusten sisälle pystyy ohjelmoimaan erilaisia kulkureittejä. Käyttöoikeudet on helppo poistaa esimerkiksi työsuhteen päättymisen yhteydessä. Älylukkoja voi käyttää myös erilaisissa kaapeissa ja komeroissa – lue lisää siitä, miten Ruotsin suosituin coworking-tila valitsi Bitwardsin teknologian! 


Mitä tapahtuu, jos puhelimesta loppuu akku?

Jos puhelimesta loppuu akku, voi Bitwardsin sovellukseen kirjautua toisella puhelimella.


Toimiiko Bitwardsin lukko ei-älypuhelimella?

Perustasolla Bitwardsin älylukko on suunniteltu käytettäväksi sovelluksen avulla. Mikäli jollakin tilan käyttäjistä ei ole älypuhelinta, voidaan pakettiin lisätä PIN-koodia käyttävän laitteen. Tällöin tila on mahdollista saada auki myös PIN-koodilla. Lukon omistajan vastuulle jää PIN-koodin hallinta. 


Älylukon hinta

Asennuksen hinta on kiinteä ja se määräytyy partnereidemme hinnaston mukaan. Bitwardsin sovelluksen kuukausimaksu riippuu älylukkoon liittyvien ovien määrästä.


Älylukko tiivistettynä

  • Älykäs lukitusjärjestelmä koostuu fyysisestä lukosta sekä siihen liittyvästä sovelluksesta.
  • Älylukko vaatii useimmissa taloissa lukon uudelleenasennuksen, mutta tämän jälkeen älylukon käyttöönotossa sovelluksen avulla menee vain muutama minuutti.
  • Sovelluksella hallitaan käyttäjiä sekä ovia, joissa lukot ovat.
  • Älylukko on turvallinen ja sopii sekä yrityskiinteistöihin että kotiin.
  • Älylukko vapauttaa fyysisten avainten hallinnasta ja pääsyoikeuksia voidaan antaa vaikka vain tiettyihin oviin, vaikka koko kiinteistössä olisi älykäs lukitusjärjestelmä.
  • Suurin osa älylukoista vaatii avaamista varten sen, että puhelin, jossa sovellus on, on lukon lähellä. Tällöin älylukkoa ei voi avata etänä.


Kuvat: Unsplash

Viimeisimmät uutiset

Oven avaus mobiiliavaimella on nykypäivää. Bitwardsin mobiiliapplikaatiolla kuljet turvallisesti ja ilman fyysisiä avaimia ovesta toiseen.
Uutinen

Lehdistötiedote: Kasvuyhtiö Bitwards laajentaa sijoittajapohjaansa

Globaaleille markkinoille tähtäävä suomalainen teknologiayritys Bitwards keräsi vuoden vaihteessa päättyneellä sijoituskierroksella n. 1,3 miljoonan euron summan. Aikaisemmin sijoittajien joukossa on ollut mm. Mikael Lilius ja Johan Hammaren ja nyt mukaan liittyy uusia kokeneita yritysmaailman nimiä kuten Taalerin toimitusjohtaja Peter Ramsay ja muita kokeneita yritysmaailman johtajia sekä vaikuttajia.

Lue lisää
Oven avaus mobiiliavaimella on nykypäivää. Bitwardsin mobiiliapplikaatiolla kuljet turvallisesti ja ilman fyysisiä avaimia ovesta toiseen.
Uutinen

Lehdistötiedote: Kasvuyhtiö Bitwards laajentaa sijoittajapohjaansa

Globaaleille markkinoille tähtäävä suomalainen teknologiayritys Bitwards keräsi vuoden vaihteessa päättyneellä sijoituskierroksella n. 1,3 miljoonan euron summan. Aikaisemmin sijoittajien joukossa on ollut mm. Mikael Lilius ja Johan Hammaren ja nyt mukaan liittyy uusia kokeneita yritysmaailman nimiä kuten Taalerin toimitusjohtaja Peter Ramsay ja muita kokeneita yritysmaailman johtajia sekä vaikuttajia.

Lue lisää